X

Czego szukasz?

Przepis
Przekąski na ciepłoŚniadania

Grzanki z pieczarkami i pomidorami

Składniki

  • 4 kromki pieczywa tostowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 100 g pieczarek
  • 200 g pomidorów
  • 30 g masła
  • 2 łyżki oleju
  • pół łyżeczki bazylii lub pietruszki
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

Pieczarki smażymy na patelni lub w piekarniku – smarujemy je olejem i pieczemy 12 minut. Czosnek siekamy, i ucieramy z solą i masłem. Smarujemy nim kromki i zapiekamy je przez 5-7 minut na zloty kolor w temperaturze 180ºC. Nakładamy na kromki pokrojone w plastry pomidory oraz pieczarki, posypujemy solą i pieprzem, zapiekamy jeszcze przez 2-3 minuty. Przed podaniem posypujemy świeżą bazylią.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również