X

Czego szukasz?

Przepis
Ryby

Filety rybne w sosie

Składniki

  • 1 kg filetów rybnych
  • 25 dag włoszczyzny
  • 80 dag kapusty kiszonej
  • 1 cebula
  • masło
  • 6 grzybów suszonych
  • 1 szklanka śmietany
  • listek laurowy
  • ziele angielskie
  • pieprz, sól

Sposób przygotowania

Kapustę i poszatkowaną na tarce włoszczyznę, przyprawić i udusić. Dodać cebulę usmażoną na smalcu. Zrobić zasmażkę na łyżce masła i łyżce mąki. Dusić wszystko około 15 min. Zalać śmietaną i doprawić do smaku.Usmażyć rybę na oleju i zalać sosem. Podawać na ciepło z pieczywem.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również