X

Czego szukasz?

Przepis
Przekąski na ciepło

Kaszanka panierowana

Kaszanka panierowana to bardzo szybka przekąska, którą możesz przygotować w dosłownie kilkanaście minut. Idealne rozwiązanie, gdy brakuje ci czasu a goście są już za rogiem. Wystarczy dobra kaszanka, klasyczna panierka z nutą musztardy chrzanowej i można jeść. Poniżej znajdziesz dokładny przepis.

Kaszanka panierowana – pyszna przekąska

Składniki:

Sposób przygotowania:

Krok 1:

Do tego dania wyjątkowo ważna jest jakość kaszanki, sięgnij po taką z „górnej półki”. Kaszankę pokrój w 1,5 cm plasterki. 

Krok 2:

Następnie kawałki kaszanki panieruj w mące, roztrzepanych jajkach z musztardą chrzanową a na końcu w bułce tartej.

Krok 3:

Następnie opanierowaną kaszankę usmaż na głębokim, rozgrzanym oleju do uzyskania ładnego złotego koloru.

Przed podaniem kaszankę odsącz z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Dzięki temu przekąska będzie chrupiąca, bez nadmiaru oleju.

Pamiętaj, że panierkę możesz dowolnie modyfikować. Możesz dodać szczyptę chilli, sezam lub czarnuszkę. Dzięki temu w prostu sposób zmienisz smak tej przekąski. Jako dodatek proponuję musztardę chrzanową lub sos BBQ.

Na koniec podrzucam —>LINK<— do zakładki z przekąskami, które sprawią że spotkania w gronie przyjaciół i rodziny nabiorą nowego, niepowtarzalnego smaku.

Smacznego!

 

Udostępnij!

Wasze komentarze

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również