Przepis
Składniki
- 1 puszka szprotek w oleju lub inna ryba z puszki ok 170 g
- 250 g sera białego półtłustego
- 2 łyżeczki koncentratu
- 3/4 pęczka dymki
- mielony pieprz czarny
- sól
Sposób przygotowania
Rybę z puszki rozdrobnij, dodaj ser i rozgnieć za pomocą widelca. Posyp posiekaną dymką. Wrzuć 2 łyżki koncentratu, dopraw pieprzem i ewentualnie solą.
Całość delikatnie wymieszaj. Ja lubię, dość duże grudki.
Moja ulubiona pasta! Myślałam, że jest popularna tylko w naszej rodzinie, komu o niej mówiłam to się pukał w głowę śmiejąc się z połączenia śledzi z twarogiem 😉 zamiast koncentratu dodaję musztardę, za którą na co dzień nie przepadam, ale w tej paście smakuje obłędnie 🙂
My też za nią przepadamy 🙂
Pozdrawiamy Cię Gosiu 🙂