X

Czego szukasz?

Przepis

Składniki

  • 1 puszka szprotek w oleju lub inna ryba z puszki ok 170 g 
  • 250 g sera białego półtłustego
  • 2 łyżeczki koncentratu
  • 3/4 pęczka dymki
  • mielony pieprz czarny
  • sól

Sposób przygotowania

Rybę z puszki rozdrobnij, dodaj ser i rozgnieć za pomocą widelca. Posyp posiekaną dymką. Wrzuć 2 łyżki koncentratu, dopraw pieprzem i ewentualnie solą.
Całość delikatnie wymieszaj. Ja lubię, dość duże grudki.

Udostępnij!

Wasze komentarze

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  1. Moja ulubiona pasta! Myślałam, że jest popularna tylko w naszej rodzinie, komu o niej mówiłam to się pukał w głowę śmiejąc się z połączenia śledzi z twarogiem 😉 zamiast koncentratu dodaję musztardę, za którą na co dzień nie przepadam, ale w tej paście smakuje obłędnie 🙂

Sprawdź również