X

Czego szukasz?

Przepis
Przekąski na zimnoWielkanoc

Jajka faszerowane awokado i wędzonym łososiem

Zbliżają się święta wielkanocne, więc czas pomyśleć co pysznego przygotować w tym roku. Jest kilka klasyków, które muszą się pojawić, żurek, biała kiełbasa i oczywiście jajka faszerowane. Pomysłów i idących za tym przepisów na to danie są dziesiątki. Ja uwielbiam jajka faszerowane, dlatego na naszym świątecznym stole zawsze jest kilka rodzajów. Dzisiaj mam dla Was jajka faszerowane awokado i wędzonym łososiem. Bez wątpienia pyszna propozycja, która Wam zasmakuje. 

Jajka faszerowane awokado i wędzonym łososiem

Składniki:

  • 10 jajek 
  • awokado (duże, ok 350 g bez pestki) 
  • 2 łyżki majonezu 
  • garść natki pietruszki 
  • 50 g łososia wędzonego na zimno 
  • sól 
  • pieprz 

Przygotowanie:

Krok 1:

Jajka ugotuj, ostudź, następnie obierz. Przekrój na pół, żółtka włóż do miseczki, białka ułóż na talerzu. 

Krok 2:

Awokado przekrój na pół, w pestkę wbij nóż i wyjmij ja. Łyżką wydrąż miąższ awokado i dodaj go do żółtek. Zawartość miski rozgnieć widelcem. 

Krok 3:

Dodaj posiekaną natkę pietruszki, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.

Krok 4:

Przełóż farsz do rękawa cukierniczego z tylką o dużym otworze i faszeruj przygotowane na talerzu białka. Jeśli nie masz rękawa cukierniczego to zrób to łyżeczką lub użyj np. torebki strunowej. 

Krok 5:

Łososia pokrój w cienkie paski lub kosteczkę i ułóż na przygotowanych jajkach. 

Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami zapraszam na Instagram i Facebook.

Więcej pysznych pomysłów na wielkanocne potrawy znajdziesz >> TUTAJ <<

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również