X

Czego szukasz?

Przepis

Składniki

  • 2 jajka
  • 1 łyżka konfitury malinowej
  • 1 łyżka bitej śmietany
  • 50 g malin
  • listki melisy
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżeczka masła
  • 2 łyżki cukru
  • szczypta soli

Sposób przygotowania

Białka z solą ubijamy na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z cukrem na kogel - mogel i mieszamy delikatnie z mąką oraz pianą z białek. Wlewamy na rozgrzane na patelni masło. Smażymy na silnym ogniu, a gdy spód się zrumieni, smarujemy wierzch konfiturą z malin, posypujemy malinami i składamy na pół. Po chwili przekładamy omlet na talerz i ozdabiamy bitą śmietaną oraz listkami melisy.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również