X

Czego szukasz?

Przepis

Składniki

  • 200 g ostrego żółtego sera
  • 50 g sera typu rokpol
  • 3 jajka
  • 1 łyżeczka suszonego estragonu lub łyżka świeżego
  • 3 łyżeczki musztardy
  • 250 g tartej bułki
  • 150 ml oleju
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

Sery ucieramy na tarce, dodajemy dwa jaja, posiekane zioła, przyprawy, musztardę oraz ok. 170-200 g tartej bułki. Mieszamy. Jeżeli masa jest za rzadka dodajemy jeszcze trochę tartej bułki. Formujemy z masy podłużne krokieciki. Obtaczamy je w roztrzepanym jajku i reszcie tartej bułki. Olej rozgrzewamy na patelni, kładziemy krokiety i smażymy przez ok. 5 minut z obu stron na złoty kolor. Przed podaniem osączamy je na sicie lub bibule.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również