X

Czego szukasz?

Przepis
Przetwory

Sałatka z przerośniętych ogórków

Składniki

  • 4 kg ogórków przerośniętych (duże , mogą być zażółcone)
  • 1 kg papryki czerwonej i żółtej
  • 10 łyżeczek soli
  • po 3/4 szklanki cukru, octu i oleju
  • 10 dkg zielonego kopru
  • 2-3 ząbki czosnku zmiażdżonego

Sposób przygotowania

Ogórki pokroić w grube plastry ze skórą , paprykę oczyścić z pestek i pokroić, dodać sól, ocet, cukier, olej, czosnek i pokrojony koperek, to wszystko wymieszać. Odstawić na 2 godziny, potem powkładać w słoiki, zalać pozostałym sokiem i pasteryzować od 5 do 10 minut. Smacznego!

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Sprawdź również