X

Czego szukasz?

Przepis
Warzywa faszerowane

Papryka faszerowana mięsem i kuskusem

Składniki

  • 4 duże papryki ( takich na ok. 10 cm wysokości i takim samym przekroju )
  • 2 średniej wielkości cebule
  • 40 dag piersi z kurczaka
  • 1/4 szklanki kuskusu
  • 1/3 szklanki wrzącej wody
  • 3 łyżki pokrojonego koperku
  • 1 łyżka masła
  • 1 jajko
  • 1/3 płaskiej łyżeczki soli
  • 1/3 płaskiej łyżeczki pieprzu mielone

Sposób przygotowania

Mięso zmielić . Cebulę drobno pokroić i zeszklić na maśle. Kuskus zalać w miseczce wodą . Wymieszać mięso , cebulę , kuskus, jajko, koper, sól, pieprz- wyrabiając dokładnie. Papryki nadziać farszem . Ułożyć w wysokim pojemniku parowaru .Ustawić go jako drugi od dołu. Nastawić parowar na 30 minut i tyle gotować papryki .Wyjąć papryki na talerz i wystudzić . Ostrym nożem pokroić w plastry ( każdą na 4 ) .Ułożyć na półmisku. Podawać z ketchupem , majonezem, sosem tatarskim .

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również