X

Czego szukasz?

Przepis
Makaron

Makaron z wędzonym łososiem i serem mascarpone

Składniki

  • 500 g makaronu
  • 200-250 g sera Mascarpone
  • 200 g wędzonego łososia
  • sok z 1 cytryny
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • pieprz

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W rondlu rozgrzewamy oliwę i przesmażamy na niej podzielonego na mniejsze cząstki łososia. Po 2-3 minutach dodajemy ser Mascarpone. Dokładnie mieszamy. Gdy ser się rozpuści przyprawiamy całość z pieprzem, sokiem z cytryny i koperkiem. Sos mieszamy z makaronem i natychmiast podajemy.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również