X

Czego szukasz?

Przepis
Ryby

Kotlety rybne

Składniki

  • 500 g odfiletowanej ryby
  • 1 czerstwa bułka
  • 125 ml mleka
  • 2 poszatkowane cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 jajko
  • 100 g tartej bułki
  • suszony tymianek
  • olej
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

Rybę, namoczoną w mleku i odsączoną bułkę oraz podsmażoną na tłuszczu cebulę przepuszczamy przez maszynkę. Dodajemy surowe jajko, posiekany czosnek i przyprawy. Wyrabiamy jednolitą masę. Jeżeli masa jest zbyt luźna, możemy dosypać trochę kaszy manny. Następnie wilgotnymi rękami formujemy kotlety i obtaczamy je w tartej bułce. Smażymy z obu stron na dobrze rozgrzanym tłuszczu. Wersja bardziej wytworna to kotlety rybne z duszonymi pieczarkami, zapieczone pod żółtym serem.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również