X

Czego szukasz?

Przepis
Ryby

Pstrąg w cieście

Składniki

  • 3 pstrągi
  • 2 jajka
  • 10 dag mąki
  • 100 ml śmietany
  • 100 ml białego wytrawnego wina
  • sól
  • pieprz
  • cytryna
  • olej do smażenia

Sposób przyrządzania

Pstrągi skropić sokiem z cytryny,posolić,popieprzyć,pozostawić na pół godziny.Jajka,mąkę,śmietanę i wino zmiksować.Ryby zanurzać w powstałym cieście i kłaść na rozgrzany na patelni tłuszcz. Smaż aż ryby będą złociste. Usmażone pstrągi podawać z białym pieczywem.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Sprawdź również