X

Czego szukasz?

Przepis
SałatkiWielkanoc

Sałatka warstwowa z jajkiem 

Sałatka którą rzutem na taśmę prezentuje Wam przed świętami to pyszna, wielowarstwowa przekąska, idealna na Wielkanoc i wszystkie możliwe przyjęcia. Niezależnie czy to urodziny, imieniny, czy zwykła domówka… Zawsze wygląda świetnie na stole!
Myślę, że nie ma osoby, której by nie posmakowała. U mnie za każdym razem znika w tempie błyskawicznym. Sałatka warstwowa z jajkiem przepis poniżej.

Sałatka warstwowa z jajkiem 

Składniki:

  • pół kapusty pekińskiej 
  • por 
  • papryka czerwona
  • puszka groszku konserwowego (400 g)
  • puszka kukurydzy konserwowej (400 g)
  • 5 jajek 
Sos:
  • 200 g jogurtu naturalnego 
  • 200 g majonezu 
  • 3-4 łyżeczki chrzanu 
  • sól 
  • pieprz 

Przygotowanie:

Krok 1:

Dość drobno pokrój kapustę pekińską. Pora pokrój w plasterki, następnie paprykę w kostkę. Groszek i kukurydze przecedź na sitku, niech woda z nich spłynie. 

Krok 2:

Jajka ugotuj na twardo, ostudź, następnie obierz. Obrane jajka zetrzyj na tarce na grubych oczkach. 

Krok 3:

Jogurt naturalny, majonez, chrzan wymieszaj dokładnie w misce, następnie dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj.

Krok 4:

Na dole miski ułóż pokrojoną kapustę pekińska, następnie paprykę, groszek konserwowy, kukurydze i wyłóż sos. Na koniec por i starte na tarce jajka. 

Sałatka świetnie smakuje np. jako dodatek do pieczonego mięsa. 

Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami to zapraszam na Instagram i Facebook

Więcej przepisów na pyszne sałatki znajdziesz >> TUTAJ >>

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również