Sałatka którą rzutem na taśmę prezentuje Wam przed świętami to pyszna, wielowarstwowa przekąska, idealna na Wielkanoc i wszystkie możliwe przyjęcia. Niezależnie czy to urodziny, imieniny, czy zwykła domówka… Zawsze wygląda świetnie na stole!
Myślę, że nie ma osoby, której by nie posmakowała. U mnie za każdym razem znika w tempie błyskawicznym. Sałatka warstwowa z jajkiem przepis poniżej.
Sałatka warstwowa z jajkiem
Składniki:
- pół kapusty pekińskiej
- por
- papryka czerwona
- puszka groszku konserwowego (400 g)
- puszka kukurydzy konserwowej (400 g)
- 5 jajek
Sos:
- 200 g jogurtu naturalnego
- 200 g majonezu
- 3-4 łyżeczki chrzanu
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Krok 1:
Dość drobno pokrój kapustę pekińską. Pora pokrój w plasterki, następnie paprykę w kostkę. Groszek i kukurydze przecedź na sitku, niech woda z nich spłynie.
Krok 2:
Jajka ugotuj na twardo, ostudź, następnie obierz. Obrane jajka zetrzyj na tarce na grubych oczkach.
Krok 3:
Jogurt naturalny, majonez, chrzan wymieszaj dokładnie w misce, następnie dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj.
Krok 4:
Na dole miski ułóż pokrojoną kapustę pekińska, następnie paprykę, groszek konserwowy, kukurydze i wyłóż sos. Na koniec por i starte na tarce jajka.
Sałatka świetnie smakuje np. jako dodatek do pieczonego mięsa.
Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami to zapraszam na Instagram i Facebook.
Więcej przepisów na pyszne sałatki znajdziesz >> TUTAJ >>