Lubicie czasami poszaleć w kuchni? Ja uwielbiam i zawsze jestem ciekaw co z tego mojego szaleństwa wyjdzie. Dzisiaj mam dla Was połączenie warzyw, owoców i mięsa. Bez wątpienia czyste szaleństwo, ale jakie pyszne! Sałatka z bekonem i brzoskwinią to fantastycznie połączenie smaków. Koniecznie musicie jej spróbować i nie zapomnijcie dać mi znać w komentarzu pod przepisem jak Wam smakowała.
Sałatka z bekonem i brzoskwinią
Składniki:
- 200 g liści świeżego szpinaku
- 100 g rukoli
- 1/2 brzoskwini Saturn
- 100 g boczku w plastrach
- 100 g sera camembert
- 50 g oliwek zielonych
- 50 g pomidorków koktajlowych
- 100 ml oliwy z oliwek
- 2-3 łyżki octu winnego
- 1 łyżka miodu np. lipowego
- Sól, pieprz
Przygotowanie:
Krok 1:
Plastry boczku przekrój na pół i przesmaż na patelni, aż zrobi się rumiany i chrupiący. Mają powstać mięsne chipsy.
Krok 2:
Szpinak i rukolę przepłucz, następnie osusz. Włóż do salaterki lub np. miseczki.
Krok 3:
Na wierzchu ułóż pokrojony w niewielkie kawałki cer camembert, następnie całe pomidorki koktajlowe, oliwki i pokrojoną brzoskwinie.
Krok 4:
Przygotowuj sos do sałatki z oliwy z oliwek, octu, miodu. Następnie przypraw. Całość dokładnie wymieszaj. Na koniec polej sosem sałatkę.
Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami zapraszam na Facebook i Instagram.
Więcej pysznych przepisów na sałatki znajdziesz >> TUTAJ <<.