Muszę powiedzieć, że przez długi czas byłem uprzedzony do tej całej mody na jaglankę. Może dlatego, że wszyscy nagle, jak jeden mąż zaczęli ją jeść na: śniadanie, obiad i kolacje. Może dlatego, że babcia maltretowała mnie kaszą jaglaną kilka razy w tygodniu, zanim jeszcze okazała się „super food”. Do końca nie wiem czemu podchodziłem do niej sceptycznie, ale wiem że jaglanka z maślanką i karmelem daktylowym jest rewelacyjna. Zmieniła moje dotychczasowe myślenie o śniadaniu na bazie kaszy jaglanej. Poniżej znajdziecie rewelacyjny przepis na zdrowe śniadanie, które można przygotować zawczasu.
Jaglanka z maślanką i karmelem daktylowym
Składniki:
- 100 g kaszy jaglanej
- 200 g suszonych daktyli
- 400 g maślanki Robico
- 10 suszonych śliwek
- garść orzechów np. laskowych
- sól
- ewentualnie maliny do dekoracji
Sposób przygotowania:
Krok 1:
Krok 2:
Krok 3:
Krok 4:
Składniki przygotujesz zawczasu
Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami to zapraszam na Instagram i Facebook.
A więcej pysznych śniadaniowych inspiracji znajdziesz >>TUTAJ << Koniecznie zajrzyj!