X

Czego szukasz?

Przepis
Śniadania

Pasta twarogowa z paluszkami surimi

Z czym kojarzy Wam się niedzielne śniadanie? Dla mnie niedziele śniadanie to przede wszystkim czas spędzony z rodziną i pyszne jedzenie, na które w końcu mamy dłuższą chwilę. Możemy usiąść i zajadać się przygotowanymi smakołykami. Na naszym śniadaniowym stole z pewnością znajdziecie pasty na chleb, jajka co weekend w innej postaci, wędliny, warzywa i dobre pieczywo. Dzisiaj mam dla Was przepis na jedną z past. Pasta twarogowa z paluszkami surimi, z dodatkiem rzodkiewki i szczypiorku, szybka i pyszna propozycja. Na zakończenie poproszę Was o pozostawienie komentarza z opisem jak wygląda Wasze niedzielne śniadanie. 

Pasta twarogowa z paluszkami surimi

Składniki:

  • 250 g twarogu np. półtłustego
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 6 rzodkiewek
  • 1 opakowanie paluszków surimi
  • 3 łyżki jogurtu np. naturalnego
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Krok 1:

Po pierwsze twaróg półtłusty przełóż do przygotowanej wcześniej miski. Następnie dodaj jogurt naturalny, dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj do połączenia składników. 

Krok 2:

Następnie dodaj posiekany szczypiorek, startą na dużych oczkach na tarce rzodkiewkę oraz pokrojone drobno paluszki surimi. Możecie je pokroić w kostkę, w płatki.

Krok 3:

Całość wymieszaj, podawaj na pieczywie lub z dodatkiem warzyw pokrojonych w słupki.

Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami to zapraszam na Instagram Facebook.

A więcej pysznych śniadaniowych inspiracji znajdziesz >>TUTAJ << Koniecznie zajrzyj!

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również