Z czym kojarzy Wam się niedzielne śniadanie? Dla mnie niedziele śniadanie to przede wszystkim czas spędzony z rodziną i pyszne jedzenie, na które w końcu mamy dłuższą chwilę. Możemy usiąść i zajadać się przygotowanymi smakołykami. Na naszym śniadaniowym stole z pewnością znajdziecie pasty na chleb, jajka co weekend w innej postaci, wędliny, warzywa i dobre pieczywo. Dzisiaj mam dla Was przepis na jedną z past. Pasta twarogowa z paluszkami surimi, z dodatkiem rzodkiewki i szczypiorku, szybka i pyszna propozycja. Na zakończenie poproszę Was o pozostawienie komentarza z opisem jak wygląda Wasze niedzielne śniadanie.
Pasta twarogowa z paluszkami surimi
Składniki:
- 250 g twarogu np. półtłustego
- 1 pęczek szczypiorku
- 6 rzodkiewek
- 1 opakowanie paluszków surimi
- 3 łyżki jogurtu np. naturalnego
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Krok 1:
Po pierwsze twaróg półtłusty przełóż do przygotowanej wcześniej miski. Następnie dodaj jogurt naturalny, dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj do połączenia składników.
Krok 2:
Następnie dodaj posiekany szczypiorek, startą na dużych oczkach na tarce rzodkiewkę oraz pokrojone drobno paluszki surimi. Możecie je pokroić w kostkę, w płatki.
Krok 3:
Całość wymieszaj, podawaj na pieczywie lub z dodatkiem warzyw pokrojonych w słupki.
Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami to zapraszam na Instagram i Facebook.
A więcej pysznych śniadaniowych inspiracji znajdziesz >>TUTAJ << Koniecznie zajrzyj!