X

Czego szukasz?

Przepis
SosySosy zimne

Sos jabłkowy

Składniki

  • 250 ml śmietany lub jogurtu
  • 1 winne jabłko
  • 1 świeży ogórek
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżka oleju słonecznikowego lub oliwy
  • sól, szczypta cukru pudru, pieprz

Sposób przygotowania

Jabłko myjemy, obieramy ze skórki i usuwamy gniazdo nasienne. Kroimy w drobna kostkę. To samo robimy ze świeżym ogórkiem. Łączymy wszystkie składniki i mieszamy, możemy dodać składnik zaostrzający smak, kilka łyżek siekanej papryki albo szczyptę mielonej. Doprawiamy solą, pieprzem, ew. szczyptą cukru pudru.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również