X

Czego szukasz?

Przepis
Torty

Tort Pischinger

Składniki

  • 250 g masła
  • 250 g cukru pudru
  • 25 ml rumu
  • 2 żółtka
  • 50 g czekolady
  • 1 paczka wafli
  • ew. 80 g orzechów laskowych lub włoskich

Sposób przyrządzania

Ucieramy masło z żółtkami i cukrem do białości, dodajemy roztopioną czekoladę (garnek z czekoladą wkładamy do naczynia z gorącą wodą) i drobno posiekane lub zmielone orzechy. Na koniec dolewamy kieliszek rumu. Masę mieszamy i smarujemy nią wafle, kładąc jeden na drugim. Cały tort dociskamy i stawiamy w chłodnym miejscu niedostępnym dla dzieci. Można wierzch tortu posmarować pozostałą masą i udekorować czekoladą lub orzechami.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Sprawdź również