Przepis
Wołowina, Cielęcina
Burito
Składniki
- 500 g mielonego mięsa najlepiej wołowego
- 2-3 cebule
- 4 ząbki czosnku
- 2 papryki
- puszka czerwonej fasoli
- 2 pomidory
- sól, pieprz
- ostra papryka, tabasco
- gotowe tortille - można zrobić własne
Sos czosnkowy
- śmietana, jogurt naturalny lub serek homogenizowany, sól, pieprz, 3
- ząbki czosnku, sok z cytryny, 1 łyżeczka musztardy
Sposób przygotowania
Paprykę, cebulę i czosnek kroję w kosteczkę i przesmażam do zeszklenia na oleju. Wtedy dokładam mięso i wszystko razem przesmażam na lekko złoto. Dodaję sól, pieprz, ostrą paprykę, fasolę z puszki razem z zalewą, pokrojone w drobną kosteczkę pomidorki bez skórki. Duszę 10 minut, przyprawiam, jak trzeba to zagęszczam zasmażka. Tortille podgrzewam, nakładam farsz i sos. Gotowe.