X

Czego szukasz?

Przepis
Zupy

Zupa gulaszowo – warzywna

Składniki

  • 1/2 kg młodej zrazówki wołowej
  • 1/2 kg kości wołowych
  • 3 łyżki masła
  • 1 łyżka oliwy
  • 2 szklanki czerwonego wytrawnego wina
  • 1 średni por
  • 2 marchwie
  • 1 pietruszka
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 2 średnie ziemniaki
  • 1/2 szklanki przecieru pomidorowego
  • 3 pomidory (mogą być z puszki)
  • 2 łyżki mąki
  • 1/2 łyżeczki suszonej naci pietruszki
  • 1 łyżeczka słodkiej czerwonej papryki
  • 1/2 łyżeczki konserwowanego zielonego pieprzu
  • 1 łyżeczka rozmarynu
  • 1 łyżeczka sosu Worcestershire
  • sól i pieprz do smaku

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Sprawdź również