Zupy
Zupa z fasolką szparagową i kaszą z kalafiora
Dzisiaj przychodzę do Was z daniem dla miłośników diety Keto. Proste danie, ale rozgrzewające i super smaczne. Zupa pełna smaków, fasolki szparagowej, kurczaka i kalafiora. Idealna na te chłody za oknem, dzięki takim daniom łatwiej przetrwać tą chłodną zimę.
ZUPA Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ I KASZĄ Z KALAFIORA
Składniki:
- 200 g mięsa z udek kurczaka
- 1 cebula (120 g)
- 100 g fasolki szparagowej np. zielonej
- 100 g kalafiora
- mały kawałek selera (50 g)
- 1 pietruszka (70 g)
- 1 marchewka (90 g)
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 1 l bulionu drobiowego lub np. wody
- 1 łyżeczka łagodnej papryki w proszku
- 1 łyżeczka czosnku granulowanego
- 80 ml śmietany 30% UHT
- 3 łyżki oliwy
- sól, pieprz
Zupa z fasolką szparagową i kaszą z kalafiora
Sposób przygotowania:
Krok 1:
Mięso z kurczaka pokrój w drobną kostkę, następnie dopraw solą i pieprzem.
Krok 2:
W garnku rozgrzej oliwę, podsmaż mięso przez 3-4 minuty aż zrobi się rumiane. Po tym czasie dodaj cebulę pokrojoną w kostkę. Gdy cebula zmięknie dodaj przyprawy: liście laurowe i ziele angielskie, słodką paprykę, czosnek granulowany oraz na koniec koncentrat pomidorowy.
Krok 3:
Całość smaż minutę następnie dodaj selera, pietruszkę i marchew pokrojone w kostkę. Całość smaż jeszcze 2-3 minuty na małym ogniu. Po tym czasie wlej bulion lub np. wodę, gotuj przez 10 minut. Po tym czasie dodaj fasolkę szparagową, następnie starty na drobnej tarce kalafior. Gotuj 5 minut.
Krok 4:
Na koniec zupę dopraw solą i pieprzem, zabiel śmietaną.
Zupa z fasolką szparagową i kaszą z kalafiora
Smacznego!
Więcej przepisów na zupy znajdziesz >> TUTAJ<<
Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami znajdź mnie na Intagramie.