X

Czego szukasz?

Przepis
Zupy

Zupa z fasolką szparagową i kaszą z kalafiora

Dzisiaj przychodzę do Was z daniem dla miłośników diety Keto. Proste danie, ale rozgrzewające i super smaczne. Zupa pełna smaków, fasolki szparagowej, kurczaka i kalafiora. Idealna na te chłody za oknem, dzięki takim daniom łatwiej przetrwać tą chłodną zimę. 

ZUPA Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ I KASZĄ Z KALAFIORA

Składniki:

  • 200 g mięsa z udek kurczaka
  • 1 cebula (120 g)
  • 100 g fasolki szparagowej np. zielonej
  • 100 g kalafiora
  • mały kawałek selera (50 g)
  • 1 pietruszka (70 g)
  • 1 marchewka (90 g)
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 l bulionu drobiowego lub np. wody
  • 1 łyżeczka łagodnej papryki w proszku
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • 80 ml śmietany 30% UHT
  • 3 łyżki oliwy
  • sól, pieprz

Zupa z fasolką szparagową i kaszą z kalafiora

Sposób przygotowania:

Krok 1:

Mięso z kurczaka pokrój w drobną kostkę, następnie dopraw solą i pieprzem.

Krok 2:

W garnku rozgrzej oliwę, podsmaż mięso przez 3-4 minuty aż zrobi się rumiane. Po tym czasie dodaj cebulę pokrojoną w kostkę. Gdy cebula zmięknie dodaj przyprawy: liście laurowe i ziele angielskie, słodką paprykę, czosnek granulowany oraz na koniec koncentrat pomidorowy.

Krok 3:

Całość smaż minutę następnie dodaj selera, pietruszkę i marchew pokrojone w kostkę. Całość smaż jeszcze 2-3 minuty na małym ogniu. Po tym czasie wlej bulion lub np. wodę, gotuj przez 10 minut. Po tym czasie dodaj fasolkę szparagową, następnie starty na drobnej tarce kalafior. Gotuj 5 minut.

Krok 4:

Na koniec zupę dopraw solą i pieprzem, zabiel śmietaną.

Zupa z fasolką szparagową i kaszą z kalafiora

Smacznego! 

Więcej przepisów na zupy znajdziesz >> TUTAJ<<

Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami znajdź mnie na Intagramie.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również