Przekąski na zimnoRyby
Tatar z łososia z majonezem wasabi
Jeśli szukacie pomysłu na danie, które zachwyci gości i domowników to właśnie je znaleźliście! Poniższy tatar to bez wątpienia sztos w każdym calu. Smakowo bomba, wizualnie bomba. A z jaką przyjemnością się go robi! Koniecznie wypróbujcie przepis i sami się przekonajcie 🙂
TATAR Z ŁOSOSIA Z WASABI
Składniki:
- 2 łyżki sosu sojowego
- Łyżeczka oleju sezamowego
- 400 g łososia
- 2 awokado
- Ogórek długi
- Pół papryczki chili lub np. suszone płatki chili
- 2 łyżki majonezu Roleski
- Pęczek szczypiorku
- Łyżeczka wasabi
- Sałatka wakame
- Sól
- Łyżka oliwy
Tatar z łososia z majonezem wasabi
Sposób przygotowania:
Krok 1:
Łososia umyj i dokładnie osusz ręcznikami papierowymi. Następnie rybę pozbaw skóry i osi. Na koniec drobno posiekaj. Dodaj do niego sos sojowy, olej sezamowy, sok z połowy limonki i posiekany szczypiorek. Wymieszaj dokładnie i odstaw na bok.
Krok 2:
Awokado i ogórka pokrój w drobna kostkę. Następnie chili drobno posiekaj. Do awokado dodaj chili, sól, sok z połowy limonki, na koniec oliwę. Wymieszaj.
Krok 3:
Majonez dokładnie wymieszaj z wasabi.
Krok 4:
Składniki tatara układaj warstwowo, zacznij od awokado, następnie łosoś, majonez, ogórek. Na górę sałatka wakame, a na koniec chili.
Tatar z łososia z majonezem wasabi
Smacznego!
Więcej przepisów na przekąski znajdziesz >> TUTAJ<<
Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami znajdź mnie na Intagramie.