X

Czego szukasz?

Przepis
Przekąski na zimnoRyby

Tatar z łososia z majonezem wasabi

Jeśli szukacie pomysłu na danie, które zachwyci gości i domowników to właśnie je znaleźliście! Poniższy tatar to bez wątpienia sztos w każdym calu. Smakowo bomba, wizualnie bomba. A z jaką przyjemnością się go robi! Koniecznie wypróbujcie przepis i sami się przekonajcie 🙂

TATAR Z ŁOSOSIA Z WASABI

Składniki:

  • 2 łyżki sosu sojowego 
  • Łyżeczka oleju sezamowego 
  • 400 g łososia 
  • 2 awokado 
  • Ogórek długi 
  • Pół papryczki chili lub np. suszone płatki chili
  • 2 łyżki majonezu Roleski  
  • Pęczek szczypiorku  
  • Łyżeczka wasabi  
  • Sałatka wakame 
  • Sól 
  • Łyżka oliwy 

Tatar z łososia z majonezem wasabi

Sposób przygotowania:

Krok 1:

Łososia umyj i dokładnie osusz ręcznikami papierowymi. Następnie rybę pozbaw skóry i osi. Na koniec drobno posiekaj. Dodaj do niego sos sojowy, olej sezamowy, sok z połowy limonki i posiekany szczypiorek. Wymieszaj dokładnie i odstaw na bok. 

Krok 2:

Awokado i ogórka pokrój w drobna kostkę. Następnie chili drobno posiekaj. Do awokado dodaj chili, sól, sok z połowy limonki, na koniec oliwę. Wymieszaj. 

Krok 3:

Majonez dokładnie wymieszaj z wasabi. 

Krok 4:

Składniki tatara układaj warstwowo, zacznij od awokado, następnie łosoś, majonez, ogórek. Na górę sałatka wakame, a na koniec chili. 

Tatar z łososia z majonezem wasabi

Smacznego! 

Więcej przepisów na przekąski znajdziesz >> TUTAJ<<

Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami znajdź mnie na Intagramie.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również