menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ogórek, obrać, zetrzeć na drobnej tarce,odcisnąć,rozgnieść czosnek,wymieszać z serem doprawić do smaku solą i pieprzem zieloną natką i szczypiorkiem. Pomidory obrać, pozbawić pestek , drobniutko posiekać, wymieszać z serkiem,doprawić mieloną papryką (łagodną lub ostrą jak kto woli ) solą i pieprzem. Tuńczyka odsączyć z oliwy, rozetrzeć w misce, połączyć z serkiem, drobno posiekaną cebulką pieprzem i solą. Jajka obrać zetrzeć na drobnej tarce, połączyć z serkiem i cebulką doprawić solą i pieprzem. Do małych miseczek ponakładać serów smakowych i porozstawiać na stole. W koszyczkach podać drobne krakersy smakowe. No i oczywiście zimne piwo. Nabierać krakersami serki na jeden kąsek.

ocena:

Dipy do krakersów

składniki

  • 3 serki Almette śmietankowe
  • 1 puszka tuńczyka w oleju
  • 1 długi ogórek
  • 2-3 dojrzałe pomidory
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 2 ząbki czosnku
  • zielona pietruszka, szczypiorek, pieprz, sól

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ogórek, obrać, zetrzeć na drobnej tarce,odcisnąć,rozgnieść czosnek,wymieszać z serem doprawić do smaku solą i pieprzem zieloną natką i szczypiorkiem. Pomidory obrać, pozbawić pestek , drobniutko posiekać, wymieszać z serkiem,doprawić mieloną papryką (łagodną lub ostrą jak kto woli ) solą i pieprzem. Tuńczyka odsączyć z oliwy, rozetrzeć w misce, połączyć z serkiem, drobno posiekaną cebulką pieprzem i solą. Jajka obrać zetrzeć na drobnej tarce, połączyć z serkiem i cebulką doprawić solą i pieprzem. Do małych miseczek ponakładać serów smakowych i porozstawiać na stole. W koszyczkach podać drobne krakersy smakowe. No i oczywiście zimne piwo. Nabierać krakersami serki na jeden kąsek.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję