X

Czego szukasz?

Przepis
Przekąski na zimno

Dipy do krakersów

Składniki

  • 3 serki Almette śmietankowe
  • 1 puszka tuńczyka w oleju
  • 1 długi ogórek
  • 2-3 dojrzałe pomidory
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 2 ząbki czosnku
  • zielona pietruszka, szczypiorek, pieprz, sól

Sposób przygotowania

Ogórek, obrać, zetrzeć na drobnej tarce,odcisnąć,rozgnieść czosnek,wymieszać z serem doprawić do smaku solą i pieprzem zieloną natką i szczypiorkiem. Pomidory obrać, pozbawić pestek , drobniutko posiekać, wymieszać z serkiem,doprawić mieloną papryką (łagodną lub ostrą jak kto woli ) solą i pieprzem. Tuńczyka odsączyć z oliwy, rozetrzeć w misce, połączyć z serkiem, drobno posiekaną cebulką pieprzem i solą. Jajka obrać zetrzeć na drobnej tarce, połączyć z serkiem i cebulką doprawić solą i pieprzem. Do małych miseczek ponakładać serów smakowych i porozstawiać na stole. W koszyczkach podać drobne krakersy smakowe. No i oczywiście zimne piwo. Nabierać krakersami serki na jeden kąsek.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również