menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Do garnka wlej 3l zimnej wody. Włóż: skrzydełka, obraną marchew, cebulę opaloną nad palnikiem, imbir pokrojony w cienkie plastry, główkę czosnku przekrojoną na pół, goździki, anyż, cynamon. Gotuj na małym ogniu, kiedy pojawią się szumy usuń je łyżką. Następnie gotuj 2 godziny, w trakcie dodaj sos sojowy, sos rybny i pierś z kurczaka. Po dodaniu tych składników gotuj jeszcze 1 godzinę.

W międzyczasie ugotuj makaron ryżowy w osolonym wrzątku, 3-4 minuty od momentu zagotowania.

Wywar na zupę przecedź przez drobne sito. Pierś z kurczaka pokrój w cienkie plastry.

Zupę PHO podawaj z makaronem ryżowym, plastrami kurczaka, prażonymi ziarnami sezamu, liśćmi kolendry, kiełkami fasoli mung, plastrami papryczki chilli oraz cząstką limonki.

ocena:

Domowa zupa PHO

składniki

  • 300g skrzydełek z kurczaka
  • 3 marchewki
  • 1 cebula
  • 50g świeżego imbiru
  • 1 główka czosnku
  • 4 goździki
  • 2 gwiazdki anyżu
  • 2 kawałki cynamonu
  • 4 łyżki jasnego sosu sojowego
  • 3 łyżki sosu rybnego
  • 1 pojedyncza pierś z kurczaka
  • 250g makaronu ryżowego
  • Do dekoracji:
  • Prażone ziarna sezamu
  • Liście kolendry
  • Kiełki fasoli mung
  • 1 papryczka chilli
  • ½ limonki

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Do garnka wlej 3l zimnej wody. Włóż: skrzydełka, obraną marchew, cebulę opaloną nad palnikiem, imbir pokrojony w cienkie plastry, główkę czosnku przekrojoną na pół, goździki, anyż, cynamon. Gotuj na małym ogniu, kiedy pojawią się szumy usuń je łyżką. Następnie gotuj 2 godziny, w trakcie dodaj sos sojowy, sos rybny i pierś z kurczaka. Po dodaniu tych składników gotuj jeszcze 1 godzinę.

W międzyczasie ugotuj makaron ryżowy w osolonym wrzątku, 3-4 minuty od momentu zagotowania.

Wywar na zupę przecedź przez drobne sito. Pierś z kurczaka pokrój w cienkie plastry.

Zupę PHO podawaj z makaronem ryżowym, plastrami kurczaka, prażonymi ziarnami sezamu, liśćmi kolendry, kiełkami fasoli mung, plastrami papryczki chilli oraz cząstką limonki.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję