menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Kromki smarujemy po obu stronach masłem i układamy na blasze. Ze śmietany, musztardy, soli i pieprzu oraz przecieru pomidorowego robimy sos. Ryby obieramy z ości, filety rozgniatamy widelcem. Nakładamy na każdą kromkę kawałki wędzonej ryby, polewamy sosem i zapiekamy 8 minut w piekarniku nagrzanym do 180ºC. Dekorujemy posiekanym jajkiem i natką pietruszki.

ocena:

Grzanki z rybą wędzoną

składniki

-4 kromki pieczywa tostowego lub kilka kromek pieczywa pełnoziarnistego
-2 łyżki masła
-250 g ryby: wędzonej makreli, szprotek, piklinga
-2 ugotowane na twardo jajka
-250 ml śmietany
-1 łyżka przecieru pomidorowego
-1 łyżka musztardy
-posiekana natka pietruszki
-sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Kromki smarujemy po obu stronach masłem i układamy na blasze. Ze śmietany, musztardy, soli i pieprzu oraz przecieru pomidorowego robimy sos. Ryby obieramy z ości, filety rozgniatamy widelcem. Nakładamy na każdą kromkę kawałki wędzonej ryby, polewamy sosem i zapiekamy 8 minut w piekarniku nagrzanym do 180ºC. Dekorujemy posiekanym jajkiem i natką pietruszki.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję