menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

W misce mieszamy mięso, posiekaną bardzo drobno cebulę, tartą bułkę, sos worcester, jajka oraz sól i pieprz. Wyrabiamy całość rękami na jednolitą masę. Masę przekładamy na deskę, dzielimy na 4 części i formujemy płaskie kotlety. Warzywa kroimy wedle gustu. Kotlety grillujemy około 10 minut. Bułki przekrajamy, opiekamy chwilkę z ubydwu stron. Gotowe kotlety układamy na bułce,dodajemy wybrane warzywa oraz sosy.

ocena:

Hamburgery

składniki

  • 800 g mielonej wołowiny
  • 1 cebula cukrowa
  • 3 czubate łyżki bułki tartej
  • 2 łyżeczki sosu worcester
  • 2 jajka
  • 4 bułki z sezamem
  • 4 liście sałaty
  • 2 pomidory
  • 3 ogórki konserwowe

Dodatki: ketchup, musztarda, majonez

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

W misce mieszamy mięso, posiekaną bardzo drobno cebulę, tartą bułkę, sos worcester, jajka oraz sól i pieprz. Wyrabiamy całość rękami na jednolitą masę. Masę przekładamy na deskę, dzielimy na 4 części i formujemy płaskie kotlety. Warzywa kroimy wedle gustu. Kotlety grillujemy około 10 minut. Bułki przekrajamy, opiekamy chwilkę z ubydwu stron. Gotowe kotlety układamy na bułce,dodajemy wybrane warzywa oraz sosy.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję