menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Kaszę przygotować jak kaszę jęczmienną na sypko. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać. Boczek pokrajać w kostkę częściowo stopić, dodać cebulę, podsmażyć, wymieszać z koncentratem pomidorowym chwilę poddusić, połączyć z kaszą, doprawić do smaku. Przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem i posypanego startą bułką, wyrównać powierzchnię i zapiec.

ocena:

Kasza po kurpiowsku

składniki

  • 20 dkg kaszy jęczmiennej
  • około 400 ml wody
  • 3 dkg tłuszczu
  • 15 dkg boczku wędzonego
  • 10 dkg cebuli
  • 5 dkg koncentratu pomidorowego
  • tłuszcz i bułka tarta
  • sól,pieprz do smaku

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Kaszę przygotować jak kaszę jęczmienną na sypko. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać. Boczek pokrajać w kostkę częściowo stopić, dodać cebulę, podsmażyć, wymieszać z koncentratem pomidorowym chwilę poddusić, połączyć z kaszą, doprawić do smaku. Przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem i posypanego startą bułką, wyrównać powierzchnię i zapiec.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję