menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mielone mięso włóż do miski. Dodaj drobno posiekane: natkę pietruszki, czosnek, chilli bez pestek oraz cebulę.
Wymieszaj całość z przyprawami. Dodaj białko, sól i zacznij wyrabiać aż do uzyskania jednolitej masy.
Uformuj wałeczki po 2 na osobę. Najlepiej smakują z grilla, pieczone po 7 minut z każdej strony.

ocena:

Kebabczety z wieprzowiny

składniki

  • 500 g mielonej łopatki wieprzowej (akurat zabrakło jagnięciny)
  • 1 mała cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka cząbru
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • 1 papryczka chilli
  • 1 białko
  • sól

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mielone mięso włóż do miski. Dodaj drobno posiekane: natkę pietruszki, czosnek, chilli bez pestek oraz cebulę.
Wymieszaj całość z przyprawami. Dodaj białko, sól i zacznij wyrabiać aż do uzyskania jednolitej masy.
Uformuj wałeczki po 2 na osobę. Najlepiej smakują z grilla, pieczone po 7 minut z każdej strony.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję