menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ukręcamy żółtka z cukrem na puszystą białą masę. Dalej wszystko zależy od naszej inwencji: możemy w trakcie ucierania dodać kakao, startą czekoladę, kawę lub któryś z likierów. Kogel – mogel możemy połączyć z bitą śmietaną, wymieszać i po dodaniu: truskawek, jagód, czy innych miękkich owoców wstawić na godzinę do zamrażalnika.

ocena:

Kogel–mogel

składniki

  • 2 żółtka
  • 4 łyżeczki cukru

#Dodatki

  • 1 łyżka kakao, pół łyżeczki soku z cytryny, 50 g startej czekolady, ew. słodkie likiery smakowe, kilka łyżek rozpuszczalnej
  • kawy, bita śmietana itp.

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ukręcamy żółtka z cukrem na puszystą białą masę. Dalej wszystko zależy od naszej inwencji: możemy w trakcie ucierania dodać kakao, startą czekoladę, kawę lub któryś z likierów. Kogel – mogel możemy połączyć z bitą śmietaną, wymieszać i po dodaniu: truskawek, jagód, czy innych miękkich owoców wstawić na godzinę do zamrażalnika.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję