menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Migdały mieszamy z kilkoma łyżkami cukru pudru. Resztę cukru ucieramy z masłem i cukrem pudrem. Z białek ubijamy sztywną pianę i łączymy ja z masłem, dosypujemy mąkę, a na samym końcu migdały z cukrem. Delikatnie mieszamy. Blachę smarujemy masłem i nakładamy łyżką masę, tak, żeby otrzymać cienkie placki o średnicy 10 cm. Wkładamy blachę do piekarnika i pieczemy 7 minut w temperaturze 220ºC. Jeszcze ciepłe placuszki przekładamy na filiżankę lub kubek odwrócony do góry dnem. Pozostawiamy do wystygnięcia.

ocena:

Koszyczki z ciasta do lodów i sorbetów

składniki

  • 40 g mąki
  • 100 g cukru pudru
  • 50 g obranych i zmielonych migdałów
  • 60 g masła
  • 2 białka
  • cukier waniliowy

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Migdały mieszamy z kilkoma łyżkami cukru pudru. Resztę cukru ucieramy z masłem i cukrem pudrem. Z białek ubijamy sztywną pianę i łączymy ja z masłem, dosypujemy mąkę, a na samym końcu migdały z cukrem. Delikatnie mieszamy. Blachę smarujemy masłem i nakładamy łyżką masę, tak, żeby otrzymać cienkie placki o średnicy 10 cm. Wkładamy blachę do piekarnika i pieczemy 7 minut w temperaturze 220ºC. Jeszcze ciepłe placuszki przekładamy na filiżankę lub kubek odwrócony do góry dnem. Pozostawiamy do wystygnięcia.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję