menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ubijamy śmietanę z cukrem pudrem oraz z cukrem waniliowym. Żelatynę moczymy w 2 łyżkach zimnej wody, a gdy napęcznieje podgrzewamy, żeby się całkowicie rozpuściła. Mielone orzechy prażymy na suchej patelni, cały czas je mieszając. Gdy ostygną, mieszamy bitą śmietanę, orzechy oraz żelatynę. Po dokładnym wymieszaniu krem przekładamy do pucharków i wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Podajemy z siekanymi  orzechami, rurkami waflowymi lub biszkoptami. Możemy krem polać sosem ponczowym.

ocena:

Krem orzechowy

składniki

  • 200 g mielonych orzechów laskowych
  • 500 ml śmietany 30%
  • cukier waniliowy
  • 30 g cukru pudru
  • 1 łyżka żelatyny

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ubijamy śmietanę z cukrem pudrem oraz z cukrem waniliowym. Żelatynę moczymy w 2 łyżkach zimnej wody, a gdy napęcznieje podgrzewamy, żeby się całkowicie rozpuściła. Mielone orzechy prażymy na suchej patelni, cały czas je mieszając. Gdy ostygną, mieszamy bitą śmietanę, orzechy oraz żelatynę. Po dokładnym wymieszaniu krem przekładamy do pucharków i wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Podajemy z siekanymi  orzechami, rurkami waflowymi lub biszkoptami. Możemy krem polać sosem ponczowym.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję