menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Krewetkę po rozmrożeniu wyjmujemy z pancerza. Z podanych składników przygotowujemy marynatę: Czosnek siekamy, mieszamy z przyprawami i oliwą. Smarujemy marynatą krewetkę i odstawiamy w chłodne miejsce przynajmniej na 2 godziny. Następnie nabijamy krewetkę na szpadkę szaszłykową i układamy na grillu. Po upieczeniu podajemy z zieloną sałatą i ćwiartką cytryny.

ocena:

Krewetki z grilla

składniki

  • 1 krewetka olbrzymia w pancerzu na osobę (ok. 400 g mięsa)
  • 1-2 ząbki czosnku
  • po ćwierć łyżeczki: białego pieprzu, oregano, tymianku, bazylii, soli cebulowej
  • ćwiartka cytryny
  • 30 ml oliwy

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Krewetkę po rozmrożeniu wyjmujemy z pancerza. Z podanych składników przygotowujemy marynatę: Czosnek siekamy, mieszamy z przyprawami i oliwą. Smarujemy marynatą krewetkę i odstawiamy w chłodne miejsce przynajmniej na 2 godziny. Następnie nabijamy krewetkę na szpadkę szaszłykową i układamy na grillu. Po upieczeniu podajemy z zieloną sałatą i ćwiartką cytryny.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję