menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ziemniaki dokładnie wymieszaj z dwoma łyżkami mąki pszennej, trzema łyżkami bułki tartej, jajkiem, solą i pieprzem. Z powstałej masy uformuj kuleczki i średnicy 3-4 cm. Wymieszaj 3 łyżki bułki tartej z łyżką mąki pszennej i obtocz w tym uformowane kulki. Smaż w głębokim oleju przez 4-5 minut, aż zrobią się rumiane. 

ocena:

Kuleczki ziemniaczane

składniki

  • 400 g zimne ziemniaków puree
  • 1 jajko
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • 6 łyżki bułki tartej 
  • sól 
  • pieprz
  • olej do smażenia w głębokim tłuszczu 

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ziemniaki dokładnie wymieszaj z dwoma łyżkami mąki pszennej, trzema łyżkami bułki tartej, jajkiem, solą i pieprzem. Z powstałej masy uformuj kuleczki i średnicy 3-4 cm. Wymieszaj 3 łyżki bułki tartej z łyżką mąki pszennej i obtocz w tym uformowane kulki. Smaż w głębokim oleju przez 4-5 minut, aż zrobią się rumiane. 

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję