menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ucieramy żółtka z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Mleko gotujemy, studzimy i dokładnie ubijamy z kremem jajecznym. Przelewamy do butelki, dolewamy spirytus i wstrząsamy, żeby wszystkie składniki się dobrze wymieszały. Możemy również wlewać spirytus porcjami do kremu i mieszać przy pomocy miksera. Wymieszany likier odstawiamy w zamkniętej butelce na kilka dni. Przed użycie wstrząsamy.

ocena:

Likier jajeczny – Ajerkoniak

składniki

  • 500 ml spirytusu
  • 300 ml mleka pełnotłustego
  • 250 g cukru
  • cukier waniliowy
  • 5 żółtek

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ucieramy żółtka z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Mleko gotujemy, studzimy i dokładnie ubijamy z kremem jajecznym. Przelewamy do butelki, dolewamy spirytus i wstrząsamy, żeby wszystkie składniki się dobrze wymieszały. Możemy również wlewać spirytus porcjami do kremu i mieszać przy pomocy miksera. Wymieszany likier odstawiamy w zamkniętej butelce na kilka dni. Przed użycie wstrząsamy.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję