Przepis
Przekąski na zimno
Kaszanka inaczej
Składniki
Sos:
- 5 łyzeczek sosu rybnego
- 1 łyżeczka płatków chilli
- 5 łyżeczek soku z limonki
- 2 łyżeczki cukru
Składniki główne:
- 600 g kaszanki
- 3 łyzeczki posiekanej kolendry i szczypiorku
- 3 łyzeczki posiekanej mięty
- 3 łyżeczki posiekanej szalotki
- 3 łyżeczki wiórków kokosowych
- 3 łyzeczki jaśminowego ryżu
- liście młodej sałaty najlepiej lodowej
Sposób przygotowania
Wiórki kokosowe oraz ryż dajemy osobno na blache i wkładamy do pieca na ok 20 minut. Wszystkie składniki sosu mieszamy razem. Kaszankeę podsmazamy delikatnie aby się zrumieniła i mieszamy ja razem z uprazonym ryżem,wiórkami oraz pozostałymi składnikami głównymi. Dadajemy sos i mieszamy wszystko jeszcze raz. Układamy farsz na małe liscie sałaty. Podajemy po 4 liście na porcję. Zawijamy liść z farszem i ... mniam:) Z kulinarnym pozdrowieniem:)