menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mak zalać mlekiem, gotować 10 minut i odstawić na 2 godziny. Zmielić, dodać kasze manną, starte jabłka, proszek do pieczenia i bakalie. Osobno utrzeć cukier puder i żółtka oraz masło. Wszystko razem wymieszać, na koniec dodać pianę z białek. Piec 50 minut. Kiedy ostygnie wierzch polać polewą orzechową z torebki. Udekorować orzechami laskowymi.

ocena:

Makowiec z jabłkami

składniki

  • 1,5 szklanki maku
  • 1 mały proszek do pieczenia
  •  bakalie,rodzynki
  • 5 łyżek kaszy manny
  • 1,5 szklanki cukru pudru
  • 750 g jabłek
  • 4 jajka
  • 150 g masła

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mak zalać mlekiem, gotować 10 minut i odstawić na 2 godziny. Zmielić, dodać kasze manną, starte jabłka, proszek do pieczenia i bakalie. Osobno utrzeć cukier puder i żółtka oraz masło. Wszystko razem wymieszać, na koniec dodać pianę z białek. Piec 50 minut. Kiedy ostygnie wierzch polać polewą orzechową z torebki. Udekorować orzechami laskowymi.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję