menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Z oliwy z oliwek, czosnku, chilli, kuminu, imbiru, kurkumy i papryki przygotuj marynatę. Dodaj krewetki i dobrze wymieszaj, dopraw solą do smaku. Przykryj i odstaw do lodówki na 2-3 godziny. Zamarynowane krewetki najlepiej nabić na szpikulce lub patyczki do szaszłyków. Grilluj po 2-3 minuty z każdej strony na rozgrzanym rożnie lub patelni grillowej. Podawaj z limonką. Przepis na podpłomyk znajdziesz tutaj>>>

ocena:

Marokańskie krewetki z grilla z podpłomykami

składniki

  • 400 g obranych krewetek black tiger
  • 50 ml oliwy
  • 3 posiekane ząbki czosnku
  • 1 papryczka chilli posiekana bez pestek
  • 1/2 łyżeczki mielonego kuminu
  • 1 łyżeczka posiekanego imbiru
  • 1/2 łyżeczki kurkumy
  • 1 łyżeczka papryki łagodnej
  • ew. limonka do dekoracji
  • sól

Składniki na podpłomyk znajdziesz w linku obok.

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Z oliwy z oliwek, czosnku, chilli, kuminu, imbiru, kurkumy i papryki przygotuj marynatę. Dodaj krewetki i dobrze wymieszaj, dopraw solą do smaku. Przykryj i odstaw do lodówki na 2-3 godziny. Zamarynowane krewetki najlepiej nabić na szpikulce lub patyczki do szaszłyków. Grilluj po 2-3 minuty z każdej strony na rozgrzanym rożnie lub patelni grillowej. Podawaj z limonką. Przepis na podpłomyk znajdziesz tutaj>>>

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję