menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Zagotować, (lecz nie gotować), odstawić i ochłodzić.

ocena:

Marynata do mięsa dzika

składniki

  • 0,25 litra czerwonego wytrawnego wina
  • 0,10 litra octu winnego
  • 3 ząbki czosnku (utarty z solą) lub 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 szt. goździk
  • 1/2 łyżeczki mielonego imbiru
  • 1/2 łyżeczki ziaren jałowca (rozgniecionych)
  • 1/2 łyżeczki kolendry
  • 1/2 łyżeczki rozmarynu
  • 1/2 łyżeczki tymianku
  • 1 łyżka majeranku
  • 2 szt. liści laurowych
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • 1 łyżeczka czarnego pieprzu (grubo mielony lub roztarty w moździerzu)
  • 1/4 litra wody

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Zagotować, (lecz nie gotować), odstawić i ochłodzić.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję