menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Móżdżek moczymy w wodze z octem i solą, następnie gotujemy, a po odcedzeniu i ostudzeniu usuwamy z niego wszystkie błony. Móżdżek kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Masło rozpuszczamy na patelni i najpierw wrzucamy cebulę, następnie dodajemy móżdżek i smażymy razem 5 minut, na koniec wbijamy jaja, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy w trakcie ścinania się jaj. Podajemy jajecznicę na grzankach, posypaną pietruszką.

ocena:

Móżdżek wieprzowy z jajecznicą

składniki

  • 500 g móżdżku
  • 100 g masła
  • 1 duża cebula
  • 4–6 jajek
  • 2 łyżki octu
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Móżdżek moczymy w wodze z octem i solą, następnie gotujemy, a po odcedzeniu i ostudzeniu usuwamy z niego wszystkie błony. Móżdżek kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Masło rozpuszczamy na patelni i najpierw wrzucamy cebulę, następnie dodajemy móżdżek i smażymy razem 5 minut, na koniec wbijamy jaja, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy w trakcie ścinania się jaj. Podajemy jajecznicę na grzankach, posypaną pietruszką.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję