X

Czego szukasz?

Przepis
DróbPotrawy mięsne

Móżdżek wieprzowy z jajecznicą

Składniki

  • 500 g móżdżku
  • 100 g masła
  • 1 duża cebula
  • 4–6 jajek
  • 2 łyżki octu
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

Móżdżek moczymy w wodze z octem i solą, następnie gotujemy, a po odcedzeniu i ostudzeniu usuwamy z niego wszystkie błony. Móżdżek kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Masło rozpuszczamy na patelni i najpierw wrzucamy cebulę, następnie dodajemy móżdżek i smażymy razem 5 minut, na koniec wbijamy jaja, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy w trakcie ścinania się jaj. Podajemy jajecznicę na grzankach, posypaną pietruszką.

Udostępnij!

Wasze komentarze

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  1. Moje ulubione śniadanie na niedzielę w latach komuny. Na przyszłą niedzielę będę znów miała na śniadanie bo udało mi się go dostać. Ciekawe czy mąż się też skusi na spróbowanie

Sprawdź również