menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Owoce myjemy, pozbawiamy pestek i szypułek wrzucamy do 450 ml wody z cukrem. Wszystko zagotowujemy. W 50 ml. zimnej wody rozpuszczamy budyń. Kiedy woda z owocami i cukrem się zagotuje, zdejmujemy garnek z ognia, dodajemy wino i budyń i mieszamy do zgęstnienia. Teraz ważna rzecz – gorący deser przelewamy do pucharka i na wierzch nakładamy bardzo zimną gałkę lodów i w ten sposób jemy 🙂

ocena:

Owocowa fantazja dla dorosłych

składniki

  • pół kilo owoców – u mnie mieszanka : wiśni, czereśni i porzeczek ( w zimie można użyc mrożonych)
  • 500ml wody
  • ok. pół szklanki cukru
  • 100 ml czerwonego wina
  • 1 budyń śmietankowy
  • lody – najlepiej waniliowe ale mogą być tez śmietankowe lub straciatella

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Owoce myjemy, pozbawiamy pestek i szypułek wrzucamy do 450 ml wody z cukrem. Wszystko zagotowujemy. W 50 ml. zimnej wody rozpuszczamy budyń. Kiedy woda z owocami i cukrem się zagotuje, zdejmujemy garnek z ognia, dodajemy wino i budyń i mieszamy do zgęstnienia. Teraz ważna rzecz – gorący deser przelewamy do pucharka i na wierzch nakładamy bardzo zimną gałkę lodów i w ten sposób jemy 🙂

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję