menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Wędzoną rybę dokładnie oczyszczamy ze skóry i ości. Ucieramy na jednolitą masę z żółtkami i majonezem. Doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem. W przypadku ryb wędzonych musimy uważać z ilością dodawanej soli.

ocena:

Pasta z ryb wędzonych

składniki

150 g wędzonego śledzia, piklinga lub makreli
4 żółtka ugotowane na twardo lub 2 jajka
4 łyżki majonezu, śmietany lub jogurtu
1 łyżeczka musztardy
1 łyżka soku z cytryny, sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Wędzoną rybę dokładnie oczyszczamy ze skóry i ości. Ucieramy na jednolitą masę z żółtkami i majonezem. Doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem. W przypadku ryb wędzonych musimy uważać z ilością dodawanej soli.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję