X

Czego szukasz?

Przepis
KaszaPierogi i kluski

Pierogi z kaszą gryczaną

Składniki

  • 50 dkg mąki
  • 1 jajko
  • 4 łyżki oliwy z oliwek,woda letnia
  • 30 dkg kaszy gryczanej
  • 1 duża cebula
  • 1 jajko
  • łyżka masła
  • pieprz sól
  • 15 dkg słoniny
  • zielona pietruszka

Sposób przygotowania

Kaszę dobrze opłukać i ugotować wg zasad. Cebulę pokrajać drobno i zeszklić ją na maśle. Zmielić ostudzoną kaszę połączyć z cebulą i jajkiem doprawić do smaku. Zarobić ciasto zagnieść niezbyt twarde, wykonać pierogi. Ugotować w osolonej wodzie, podawać ze słoniną i skwarkami posypane zieleniną.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również