menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Kaszę dobrze opłukać i ugotować wg zasad. Cebulę pokrajać drobno i zeszklić ją na maśle. Zmielić ostudzoną kaszę połączyć z cebulą i jajkiem doprawić do smaku. Zarobić ciasto zagnieść niezbyt twarde, wykonać pierogi. Ugotować w osolonej wodzie, podawać ze słoniną i skwarkami posypane zieleniną.

ocena:

Pierogi babci Hani

składniki

  • 50 dkg mąki
  • 1 jajko
  • 4 łyżki oliwy z oliwek,woda letnia
  • 30 dkg kaszy gryczanej
  • 1 duża cebula
  • 1 jajko
  • łyżka masła
  • pieprz sól
  • 15 dkg słoniny
  • zielona pietruszka

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Kaszę dobrze opłukać i ugotować wg zasad. Cebulę pokrajać drobno i zeszklić ją na maśle. Zmielić ostudzoną kaszę połączyć z cebulą i jajkiem doprawić do smaku. Zarobić ciasto zagnieść niezbyt twarde, wykonać pierogi. Ugotować w osolonej wodzie, podawać ze słoniną i skwarkami posypane zieleniną.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję