menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Robimy sos Są różne metody. Jedni wszystko po kolei wrzucają na patelnię i smażą. Ja ZAWSZE każdą jedną rzecz indywidualnie smażę. Więcej roboty zdecydowanie ale…
1. Cebule kroimy w kosteczkę i szklimy
2. Myśliwską kroimy w kosteczkę i zesmażamy (ja lubię podpalać do brązowego koloru)
3. Papryczkę chili w drobniutką kosteczkę a paprykę kroimy w paski i zesmażamy
4. Pieczarki w paski i zesmażamy
5. Wszystko dodajemy do siebie wraz z sosem Meksykańskim i zalewamy szklanką wody
6. Niech się poddusi kilka minut. Następnie wsypujemy sos pomidorowo-paprykowy amino ciągle mieszając i dolewając wody aby był gęsty. Dodając na przemian wody i sosu pomidorowo-paprykowego trzymamy odpowiednią gęstość. Później druga paczka tego samego sosu i nadal na zmianę trochę wody i sosu utrzymując gęstość.
7. Ziemniaki obieramy, scieramy dodajemy 3 jajka i 2 szklankami mąki. Patelnie rozgrzewamy i robimy próbę placka czy odpowiednio się tworzy. Jeżeli się rozwala lub nie chce smalić dobrze to dodajemy jajko i regulujemy to mąką.
8. Po usmażeniu placka ja wrzucam go na papier pergaminowy
9. Ścieramy troszkę żółtego sera
10. Nakładamy farsz
11. Zawijamy placka
12. Polewamy odrobiną śmietany
13. Jemy 😉

ocena:

Placek po węgiersku nie koniecznie po węgiersku

składniki

  • sos Meksykański Łowicz
  • sos pomidorowo-paprykowy Amino x2
  • 2-3 cebule
  • 2 papryki średnie (czerwona i żółta)
  • przyprawa Jarzynka
  • 7-8 pieczarek
  • śmietana
  • Masmix kulinarny (zamiennik olej)
  • kostka żółtego sera
  • 3 części kiełbasy myśliwskiej
  • to co gorące napalone tygrysiaki kochają najbardiej – 2 papryczki chili
Składniki na placek:
  • 2 kg ziemniaków
  • 3 jajka
  • mąka ziemniaczana

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Robimy sos Są różne metody. Jedni wszystko po kolei wrzucają na patelnię i smażą. Ja ZAWSZE każdą jedną rzecz indywidualnie smażę. Więcej roboty zdecydowanie ale…
1. Cebule kroimy w kosteczkę i szklimy
2. Myśliwską kroimy w kosteczkę i zesmażamy (ja lubię podpalać do brązowego koloru)
3. Papryczkę chili w drobniutką kosteczkę a paprykę kroimy w paski i zesmażamy
4. Pieczarki w paski i zesmażamy
5. Wszystko dodajemy do siebie wraz z sosem Meksykańskim i zalewamy szklanką wody
6. Niech się poddusi kilka minut. Następnie wsypujemy sos pomidorowo-paprykowy amino ciągle mieszając i dolewając wody aby był gęsty. Dodając na przemian wody i sosu pomidorowo-paprykowego trzymamy odpowiednią gęstość. Później druga paczka tego samego sosu i nadal na zmianę trochę wody i sosu utrzymując gęstość.
7. Ziemniaki obieramy, scieramy dodajemy 3 jajka i 2 szklankami mąki. Patelnie rozgrzewamy i robimy próbę placka czy odpowiednio się tworzy. Jeżeli się rozwala lub nie chce smalić dobrze to dodajemy jajko i regulujemy to mąką.
8. Po usmażeniu placka ja wrzucam go na papier pergaminowy
9. Ścieramy troszkę żółtego sera
10. Nakładamy farsz
11. Zawijamy placka
12. Polewamy odrobiną śmietany
13. Jemy 😉

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję