menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ser kroimy w plastry. Powinniśmy mieć 4–8 porcji. Smarujemy każdy placuszek z obu stron musztardą, maczamy w roztrzepanych jajach, a następnie obtaczamy w tartej bułce. Kładziemy na rozgrzany tłuszcz i smażymy z obu stron. Od razu podajemy.

ocena:

Placuszki z sera 1

składniki

  • 400 g żółtego sera
  • 2 jajka
  • 4 łyżki ostrej musztardy
  • 80 g tartej bułki
  • 50 g oleju lub masła

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ser kroimy w plastry. Powinniśmy mieć 4–8 porcji. Smarujemy każdy placuszek z obu stron musztardą, maczamy w roztrzepanych jajach, a następnie obtaczamy w tartej bułce. Kładziemy na rozgrzany tłuszcz i smażymy z obu stron. Od razu podajemy.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję