menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Podroby obgotowujemy 15-20 minut w niewielkiej ilości wody z dodatkiem przypraw i ew. kostki rosołowej. Wywar przecedzamy. Podroby siekamy na średniej wielkości kawałki. W rondlu rozgrzewamy masło, dodajemy poszatkowana cebulę i posiekany ząbek czosnku. Kiedy cebula się zeszkli posypujemy ją mąką i rozprowadzamy odcedzonym wywarem. Do całości dodajemy pokrojone podroby, posiekany koperek, sól i pieprz do smaku. Przed podaniem dodajemy śmietanę i koncentrat pomidorowy.

ocena:

Potrawka z podrobów drobiowych

składniki

  • 1 kg podrobów drobiowych (żołądki, wątróbki, serca)
  • 2 cebule
  • 1 ząbek czosnku
  • 100 ml śmietany
  • pęczek koperku
  • ziele angielskie, liść laurowy, pieprz ziarnisty
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki
  • sól, pieprz
  • ew. 1 kostka rosołowa

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Podroby obgotowujemy 15-20 minut w niewielkiej ilości wody z dodatkiem przypraw i ew. kostki rosołowej. Wywar przecedzamy. Podroby siekamy na średniej wielkości kawałki. W rondlu rozgrzewamy masło, dodajemy poszatkowana cebulę i posiekany ząbek czosnku. Kiedy cebula się zeszkli posypujemy ją mąką i rozprowadzamy odcedzonym wywarem. Do całości dodajemy pokrojone podroby, posiekany koperek, sól i pieprz do smaku. Przed podaniem dodajemy śmietanę i koncentrat pomidorowy.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję