X

Czego szukasz?

Przepis
DróbPotrawy mięsne

Szaszłyk z wątróbek drobiowych 1

Składniki

  • 500 g wątróbek drobiowych
  • 100 g boczku lub bekonu bardzo cienko pokrojonego
  • 100 g suszonych śliwek
  • majeranek
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

Na patyki do szaszłyków lub metalowe szpadki nabijamy oczyszczone wątróbki drobiowe owinięte w plasterki boczku lub bekonu. Każdą wątróbkę przekładamy śliwką. Boczek możemy nabijać formując go w kształt litery „s”. Przygotowany szaszłyk posypujemy majerankiem i pieczemy na grillu, patelni lub w piekarniku. Upieczony solimy i pieprzymy do smaku.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również