X

Czego szukasz?

Przepis
Zupy

Zupa pomidorowa

Składniki

  • 2 litry wody
  • 2 podudzia lub 5-6 skrzydełek z kurczaka
  • 2 duże marchewki
  • 1/4 selera
  • duża pietruszka
  • 1/3 pora
  • cebula
  • 3 kuli ziela angielskiego
  • 2 listki laurowe
  • puszka pomidorów, lub dwie łyżki koncentratu pomidorowego.
  • 4 łyżki śmietany 18%
  • szczypta cukru
  • pół paczki ugotowanego makaronu

Sposób przygotowania

Mięso i warzywa włóż do garnka (oprócz cebuli) zalej woda, wrzuć ziele angielskie i liść laurowy i gotuj pod przykryciem ok 40min cebulę w łupinie opal nad płomieniem gazu i dodaj do gotującej sie zupy. Przy pomocy łyżki cedzakowej, wyjmij z wywaru mięso i warzywa. Podaj pomidory lub przecier pomidorowy dopraw do smaku. Na koniec dodaj śmietanę. Nie gotuj tylko podgrzej.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Sprawdź również