menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu i odcedzamy, gdy jest lekko twardawy. W rondlu rozpuszczamy ¾ masła, dodajemy oliwę i przesmażamy drobnoposiekane czosnek i pietruszkę. Następnie dodajemy posiekane pieczarki, szparagi (jeżeli używamy szpargów świeżych, to trzeba je wcześniej podgotować) i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy przegrzebki i wszystko razem smażymy aż do lekkiego zrumienienia. Odstawiamy. Do małego rondla wkładamy Mascarpone, mleko oraz pozostałe masło i wszystko razem zagotowujemy cały czas mieszając. Wszystko mamy gotowe. I teraz szkoły są dwie. Po pierwsze możemy wymieszać ze sobą sos, warzywa z przegrzebkami i makaronem, czyli serwować wymieszane, lub na talerz wyłożyć makaron, posypać go warzywami z przegrzebkami i na końcu polać całość sosem i udekorować natką pietruszki.

ocena:

Przegrzebki z sosem z mascarpone

składniki

  • 500 g makaronu
  • 300 g pieczarek
  • 500 g przegrzebków
  • 200-250 g sera Mascarpone
  • 1 pęczek szparagów pociętych na 2 cm kawałki lub
  • szparagi z zalewy
  • 50 g masła
  • 1 łyżka oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 50 ml mleka
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu i odcedzamy, gdy jest lekko twardawy. W rondlu rozpuszczamy ¾ masła, dodajemy oliwę i przesmażamy drobnoposiekane czosnek i pietruszkę. Następnie dodajemy posiekane pieczarki, szparagi (jeżeli używamy szpargów świeżych, to trzeba je wcześniej podgotować) i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy przegrzebki i wszystko razem smażymy aż do lekkiego zrumienienia. Odstawiamy. Do małego rondla wkładamy Mascarpone, mleko oraz pozostałe masło i wszystko razem zagotowujemy cały czas mieszając. Wszystko mamy gotowe. I teraz szkoły są dwie. Po pierwsze możemy wymieszać ze sobą sos, warzywa z przegrzebkami i makaronem, czyli serwować wymieszane, lub na talerz wyłożyć makaron, posypać go warzywami z przegrzebkami i na końcu polać całość sosem i udekorować natką pietruszki.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję