menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Pstrągi sprawiamy, płuczemy, osuszamy, skrapiamy sokiem z cytryny, solimy i pieprzymy. Do środka ryby wkładamy koperek i czosnek. Liście kapusty sparzamy wrzątkiem, osączamy. Rybę zawijamy w liście kapusty i układamy w brytfance. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 180-200°C. przez około 30 minut. Zwyczajowo podaje się tego pstrąga z ogniska z pieczonymi ziemniakami.

ocena:

Pstrąg w liściach kapusty

składniki

  • 1 pstrąg na osobę
  • 2 duże liście młodej kapusty lub kapusty włoskiej
  • 2 ząbki czosnku
  • 1-2 gałązki koperku
  • 1 liść laurowy
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka soku z cytryny

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Pstrągi sprawiamy, płuczemy, osuszamy, skrapiamy sokiem z cytryny, solimy i pieprzymy. Do środka ryby wkładamy koperek i czosnek. Liście kapusty sparzamy wrzątkiem, osączamy. Rybę zawijamy w liście kapusty i układamy w brytfance. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 180-200°C. przez około 30 minut. Zwyczajowo podaje się tego pstrąga z ogniska z pieczonymi ziemniakami.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję